Technológia

A műanyagipari fröccsöntés egy olyan gyártási technológia, mellyel bonyolult alakú termékeket lehet gyártani. Fröccsöntő üzemünkben hőre lágyuló (Thermoplast) és hőre keményedő (Duroplast) műanyagipari technológiát is alkalmazunk.


Thermoplast (hőre lágyuló) technológia

Ennél a technológiánál ABS, PA, PC, PE, PP, PS, PU, PVC, POM, PMMA, PBT, TPU polimerizációs műanyagipari alapanyagokat, valamint ezen műanyagok üvegszállal erősített/ üvegszállal töltött változatát dolgozunk fel. Fröccsöntő üzemünkben a thermoplast műanyagok felhasználása 1-2 komponenses hidraulikus és elektromos fröccsöntő gépeken folyik.

Duroplast (hőre keményedő) technológia

Ezzel a technológiával fröccsöntjük mindazon termékeket, melyeket nagy pontossággal, kiváló minőségben a villamosipar dolgoz fel. Felhasznált alapanyagok: fenoplast, aminoplast gyanták. Fröccsöntő üzemünkben a duroplast műanyagok felhasználása hidraulikus és elektromos fröccsöntő gépeken folyik. A hőre keményedő műanyagok gyártása során elkerülhetetlen a gyártási-sorja, így a fröccsöntő gép által gyártott alkatrészeket minden esetben utómunka követi.

IML-technológia

Az IML-technológiánál a csomagolóanyagokat egy 100%-ban színtartó, fotóminőségű dekorációval látjuk el. A technológiánál a fröccsöntést megelőzően egy speciális, a csomagolóanyaggal megegyező anyagú polipropilén (PP) címke kerül a szerszámba, ezáltal a termék időt állóbb lesz. Az IML-technológiával készült termékek  szériagyártása rendkívül gazdaságos, mivel a termékeket már a fröccsöntés pillanatában ellátjuk címkével. Az IML-technológiával a megrendelők egyedi design-t, szebb külsőt adhatnak termékeiknek.

Többkomponensű technológia

A többkomponensű fröccsöntés különböző anyagokat vagy színeket egyesít nagy értékű műanyag alkatrészekké. Ezáltal tervezési, műszaki és funkcionális szempontból tökéletesíti a termékeket. Automatizált módon ez a megoldás gazdaságosabban kivitelezhető. Ennek a technológiának a felhasználásával gazdaságosság szempontjából jóval kedvezőbb eredményeket lehet elérni. Ciklusidőt jelentősen lehet csökkenteni, ezáltal a termék előállítási költsége kedvezőbb, mint a hagyományos egykomponensű fröccsöntési eljárásnál, mivel egy termék legyártási ideje legalább 50%-al gyorsabb, és nem kell a félkész termékek raktározásával sem foglalkozni.  A terméket előállítani egy szerszám, és egy fröccsöntő gép segítségével, mely alkalmas többkomponensű feldolgozásra, jelentősen javítja a termékkel szemben támasztott minőségi követelményeket is. Automatizálási rendszert integrálva a feldolgozáshoz kiküszöbölhetőek az emberi tényezők által bevihető hibák.