Sajtóközlemény

Befejezés dátuma: 2020.01.10.

Duroset Technologie Plastics Műanyagfeldolgozó Korlátolt Felelősségű Társaság

A Duroset kft. technológiai korszerűsítés és kapacitásbővítése kombinált hiteltermék keretében

A Duroset Technologie Plastics Műanyagfeldolgozó Kft. 2009-ben alakult vállalkozás, amely a tulajdonosok és a munkatársak által több mint 20 éves műanyagipari tapasztalattal rendelkezik a thermoplast (hőre lágyuló) és duroplast (hőre keményedő) műanyagok feldolgozásának területén. Szervezetünk GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-01589 azonosító számon regisztrált és 2017.05.31. napon támogatási kérelmet nyújtott be, amelyet a Támogató 2018.01.12. napon kelt támogatási döntés szerint támogatásban részesített és 30 777 987 Ft, vissza nem térítendő és 61 555 977 Ft vissza térítendő támogatásban részesítette.

A projekt fizikai befejezésének dátuma 2020. 01. 10. A projekt keretében tervezett eszközök megvásárlása és üzembe helyezése sikeresen megvalósult a tervezett műszaki és szakmai tartalommal együtt. A projektben beszerzett és üzembe helyezett eszközök: Thermoplast fröccsgép; Durosplast fröccsgép, 3D Koordináta mérőgép. A beszerzés eredményei a következők voltak:

- Rövidebb ciklusidő: Egy adott elem legyártásához a rendelkezésre álló egységnyi idő lerövidítt a projekt megvalósítása révén. A jelen projektben elszámolt eszközökkel több terméket tudunk legyártani, akár párhuzamosan is ugyanazon egységnyi idő alatt. - Magasabb minőség: Ezek a modern eszközök lehetővé teszik, a pontosság, a minőség magas szintre emelését, amely a vállalkozás versenyképességének növelése szempontjából rendkívül fontos tényező. - Pontosabb munka: A CNC vezérelt mérőgéppel az egészen apró, szabad szemmel nem látható mérettartományban is immár vághatunk, formázhatunk. Ez a gép nagyban hozzájárul a hatékonyság növeléséhez és időt is spórolunk vele. Vállalkozásunk számára elengedhetetlen, hogy a meglévő ügyfeleket megtartsuk, s tőlük több és több megrendelést kapjunk, továbbá új ügyfeleket szerezzünk magunknak mind a hazai, mind pedig a nemzetközi piacon. Ennek több előfeltétele is van, amit egyrészt a jelen projekt keretében beszerzett eszközökkel teljesült. Az eszközök egyrészt a legmodernebb termelési technológiával rendelkeznek, melynek következtében a megrendelésekben lefektetett több tízezer darab műanyag termék előállítása rövidebb időn belül lehetséges, mint eddig volt, másrészt, a rövidebb ciklusidő mellett, a megrendelésekben elvárt minőségi szint is növekedett, aminek pozitív visszajelzése további megrendelésekben megnyilvánult. Ezen felül az eszközök energiatakarékossága sem elhanyagolható szempont. A fejlesztés eredményeképpen mind a thermoplast és mind a duroplast műanyagok feldolgozásának területén emeltük a minőségi színvonalat, a CNC mérő beszerzésével pedig a tevékenységünk további diverzifikációja valósult meg.


Projekt adatai:
A Projekt elszámolható összköltsége 104 112 714 Ft.
A Projektre megítélt vissza nem térítendő támogatás összege 30 777 987 Ft
A támogatás intenzitása a Projekt elszámolható összköltségének 30 %-a.
A projekt megvalósításának helyszíne: 9400 Sopron, Kelta utca 1.

 

Tervezett befejezés dátuma: 2019.07.29.

Duroset Technologie Plastics Műanyagfeldolgozó Korlátolt Felelősségű Társaság


A Duroset Kft. technológiai korszerűsítése termelési kapacitásának növelése érdekében


A Duroset Technologie Plastics Műanyagfeldolgozó Kft. 2009-ben alakult vállalkozás, amely a tulajdonosok és a munkatársak által több mint 20 éves műanyagipari tapasztalattal rendelkezik a thermoplast (hőre lágyuló) és duroplast (hőre keményedő) műanyagok feldolgozásának területén. Szervezetünk GINOP-1.2.1-16-2017-00160 azonosító számon regisztrált és 2017.01.25. napon támogatási kérelmet nyújtott be, a Szerződés fizikailag nem csatolt mellékletét képező felhívás szerint, amelyet a Támogató 2017.12.05. napon kelt támogatási döntés szerint támogatásban részesített és 118 663 854 Ft, azaz száztizennyolcmillió-hatszázhatvanháromezer- nyolcszázötvennégy forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette.

A projekt fizikai befejezésének dátuma 2019.07.29. A projekt keretében tervezett eszközök megvásárlása és üzembe helyezése sikeresen megvalósult a tervezett műszaki és szakmai tartalommal együtt. A projektben beszerzett és üzembe helyezett eszközök: Tempro Plus D 90 temperálók, Drymax E30-30M szárítók, Wittmann Battenfeld Z szállítószalag, Allrounder 630H 220 tonnás záró erejű fröccsöntő gép, Zeres 1200 fröccsöntő gép, HM MK 110/210H/130S fröccsöntőgép, Minor2 darálók, Feedmax felszivók és szelepek, Dosimax adagoló, Bürstenplatte C1 / Daimler termékáthelyező robotfej, KUKA KR16 Robot alapú fröccsöntő gép kiszolgáló, Bürstenplatte BM2010 termékáthelyező megfogó-robotfej; W832 kiszolgáló robot. A projektben megvásárolt eszközök több terméket tudunk legyártani, akár párhuzamosan is ugyanazon egységnyi idő alatt. Mindemellett magasabb minőségi szinten. Ezek a modern eszközök lehetővé teszik, a pontosság, a minőség magas szintre emelését, amely a vállalkozás versenyképességének növelése szempontjából rendkívül fontos szempont, jövőnk záloga. Az eszközöket egyszerűbb kezelni. A legfejlettebb automata rész- és kiszolgáló egységek, így kezelésük leegyszerűsödött. A beszerzés nem csak termelési kapacitásunk növelést eredményezett, hanem az eszközökkel az eddig termékkínálatunkat is bővíteni tudtuk például új típusú autóipari termékek gyártásával, így  a beruházás révén könnyebben alkalmazkodunk az esetlegesen felmerülő változó piaci körülményekhez.


Projekt adatai:

A Projekt elszámolható összköltsége 263 697 455 Ft.
A Projektre megítélt támogatás összege 118 663 854 Ft.
A támogatás intenzitása a Projekt elszámolható összköltségének 45 %-a.
A projekt megvalósításának helyszíne: 9400 Sopron, Kelta utca 1.

Aktuális állásajánlatok

Tovább az ajánlatokhoz

Video

Duroset képgaléria

Tekintse meg a Duroset galériáját

Új Széchenyi Terv Új Széchenyi Terv